CINTA PERTAMA THE MUSICAL PAPAR KISAH KEHIDUPAN PELAJAR UNIVERSITI

UUM ONLINE:Paparan kisah kehidupan sebagai pelajar universiti berdasarkan pengalaman sebenar yang disampaikan dalam bentuk dialog dan lagu telah berjaya menarik perhatian penonton pada tayangan Cinta Pertama The Musical di Dewan Mu'adzam Shah, malam tadi.
Cinta Pertama The Musical merupakan projek khas melibatkan 38 pelajar Semester 5 Sarjana Muda Pengurusan Industri Kreatif (BCIM) bagi program Pendidikan Jarak Jauh (PJJ) terdiri daripada artis dan selebriti yang kini bergelar pelajar di universiti ini.
Antara artis yang terlibat dalam pementasan muzikal arahan Raja Mukhriz Raja Ahmad Kamaruddin itu ialah Pekin Ibrahim, Fattah Amin, Tomok, Maulana, Zahid, Haziq, Akma, Aril dan Amir Syazwan.
Cinta Pertama The Musical yang memaparkan kisah mencuit hati pelajar BCIM yang pertama kali menjejakkan kaki ke universiti itu turut disaksikan Naib Canselor, Prof Dato' Seri Dr Mohamed Mustafa Ishak.
Kisah yang mengangkat tema cinta dan persahabatan itu diselitkan dengan konflik antara pelajar muzik dan filem, bagaimanapun proses adaptasi, rasa kebersamaan dan cinta yang mendalam terhadap UUM berjaya menyatukan mereka.